Vil du gerne dyrke mere motion derhjemme? Men har du lidt svært ved at finde på, hvad det skal være? Så er der hjælp at hente lige her, hvor du kan læse om fordelene ved at hoppe på trampolin, rulle på rulleskøjter og cykle på motionscykel. Der er ingen undskyldning for ikke at komme i gang.

Dyrk sjov motion med en trampolin

En trampolin er sjov for både børn og voksne. Når man hopper på den, glemmer man helt, at man dyrker motion, og så er det jo en ret optimal motionsform. Man kan få en trampolin i mange forskellige udgaver alt efter, hvad man har brug for.

Man kan få små trampoliner, der kan stå indenfor og ofte er gode til mindre børn eller til jumpingfitness. Samtidig kan man dog også få en havetrampolin, der enten kan graves ned eller bare stå i haven – denne slags er god til mange og kan både bruges af børn og voksne. Hvis man går lidt mere op i det og gerne vil øve sig i springgymnastik, kan man også få spring trampoliner.

En trampolin kan altså fås i mange forskellige afskygninger, så det burde være muligt at finde en til det behov, man har.

Rulleskøjter giver frihed

Hvis man ikke har plads til en trampolin eller ikke synes, det er sjovt at hoppe på en, kan man også overveje at stå på rulleskøjter. Dette er også en motionsform, hvor man ikke lægger mærke til, hvor mange muskler man egentlig træner. Samtidig er det sjovt og lidt udfordrende, og man føler en helt anden frihed, når man står på rulleskøjter, end f.eks. når man løber.

Man kan stå på rulleskøjter de fleste steder, og man kan selv styre, hvor hårdt man synes, det skal være. Hvis det skal være hårdt og give masser af motion, bør man køre stærkt, og hvis det skal være mere stille og roligt, kan man køre langsommere og nyde naturen samtidig.

En motionscykel er god i alt slags vejr

Hvis man hellere vil dyrke motion indenfor, kan man overveje at anskaffe sig en motionscykel. Med en motionscykel kan man dyrke motion i alt slags vejr, og man behøver aldrig at kede sig. Man kan nemlig godt lave andre ting samtidig med, at man cykler på sin motionscykel.

Hvis man er i gang med en god serie eller gerne vil se en film eller noget andet i fjernsynet, kan man bare stille motionscyklen foran fjernsynet og så tænde for det, man gerne vil se. Hvis man hellere vil lytte til noget – f.eks. en lydbog eller en podcast, kan man også sagtens dét på motionscyklen.

På denne måde er motionscyklen altså også en motionsform, hvor man ikke lægger så meget mærke til, at man dyrker motion, fordi man kan blive underholdt samtidig.

Der er mange sjove måder at dyrke motion på – det handler bare om at finde den rette. Det der er sjovt for nogen, er måske ikke sjovt for andre, så måske skal man undersøge lidt forskelligt, før man finder det rette.