Bor du i Tåstrup og har du en ambition om at blive meget bedre til at få dine vinduer rene og blanke, og synes du slet ikke resultatet står mål med dine anstrengelser, når du forsøger dig som vinduespudser, så kan det muligvis skyldes, at din teknik skal ændres.

Vinduespudsning i Tåstrup eller Taastrup, som mange stadig skriver det, er en kunst, der ikke er svær at lære, men som faktisk er svær at mestre.

Med denne lille guide er du måske tættere på at være rigtig god til det. Du kan da give det et forsøg.

Find disse ting frem

Inden du går i gang med arbejdet, bør du lige sikre dig, at du har de remedier, der er nødvendige. Det, du skal bruge, er følgende:

  • En stige eller en trappestige
  • En spand
  • En god vinduesskraber
  • Eddike
  • Opvaskemiddel
  • Salmiakspiritus
  • Klude
  • En svamp
  • Viskestykker

De fleste af de ting, der står på denne tjekliste, er nok nogen, som du har i huset i forvejen. Ellers kan du nemt få det.

Vinduespudsning i to etaper

Denne opskrift på en bedre vinduespudsning består af to dele. En del, hvor du vasker vinduet meget grundigt rent, og en del hvor du pudser selve glasruden helt tør og blank.

En del at tricket ligger nemlig i den første del, der går ud på at få vasket vinduet helt rent, inden du pudser det. Desuden arbejder du med to forskellige blandinger i vandet, hvilket også gavner hele processen.

Hvis du hellere vil have en professionel til at pudse dine vinduer, så kan du kontakte vinduespudseren Clpolering. De dækker det meste af landet, og jeg kan personligt anbefale dem, da de pudser mine vinduer nu.

Første etape – den grundige afvaskning

Ved den første del af vinduespudsningen skal du vaske både glasruden, vinduesrammen og vindueskarmen i en blanding, som er meget effektiv i kampen mod snavs.

Du blander fem liter rent koldt eller lunken vand med en halv hættefuld salmiakspiritus og en skefuld opvaskemiddel. Salmiakspiritus er meget effektivt over for snavs og fedt.

Vandet bør ikke være varmt, for så vil opvaskemidlet skumme for meget, og det kan forårsage striber på ruden.

Bliver vandet for snavset, så skift både det og kludene ud.

Når hele vinduet er vasket grundigt at i denne skrappe blanding, så tør det overskydende vand af med viskestykket.

Anden etape – vinduespudsningen

Nu kommer du til den del, der kræver mest håndelag. Nu skal vinduet pudset, og du vil snart kunne nyde synet. Til denne etape skal du have lavet en anden blanding.

Tag igen fem liter rent koldt eller lunken vand. I vandet hælder du en deciliter eddike og en smule opvaskemiddel. Eddiken vil være med til at mindske risikoen for striber på ruden. Det kan den gøre, fordi dens syre vil neutralisere den basiske kalk, som vandet indeholder. Kalk kan skabe striber på ruden.

Brug en blød, ren klud eller en svamp til denne del at arbejdet. Brug ikke for meget vand.

Vask ruden af i denne eddikeblanding. Herefter skal det overskydende vand skrabes af ruden igen. Det bruger du vinduesskraberen til. Det er vigtigt at trække vandet af i en lang bevægelse. Det gør du ved at arbejde dig ned ad ruden oppe fra det øverste venstre hjørne og ned imod det modsatte nederste hjørne. Arbejd skraberen fra side til side og nedad.

Stop op af og til, når skraberen trænger til at blive tørret af for vand. Når du fortsætter, så sæt skraberen lidt længere tilbage, end du er nået til. Det er for at mindske risikoen for, at der opstår striber på ruden.

Når du er nået helt ned i det modsatte hjørne, tørres det sidste overskydende vand af – også fra vindueskarmen. Så er du færdig med at pudse vinduet, og du er forhåbentlig tilfreds med resultatet.

Ellers bliver du det nok, når du har gennemført processen nogle gange.