Madlavning er en fornøjelse, et kald og et behov (hvis du spiser på denne måde). For at perfektionere kunsten at lave mad skal du først erhverve et par nødvendige instrumenter. Hav altid de værktøjer, du har brug for, ved hånden, så du kan tilberede hurtige, lækre måltider, når lysten rammer – og aldrig blive fanget uden en spatel. Fortsæt med at læse for at finde ud af de bedste køkkenværktøjer.

Nedsænkning Blender

Når du først har brugt en stavblender, vil du aldrig bruge en stående blender igen. stavblender test afslørede, at det er ret simpelt at blande supper, smoothies og pestos med et tryk på en knap. Det er betydeligt lettere at bruge end en standardblender, og det tager også meget mindre plads.

Piskeris

En røremaskine test viste, at den kan bruges som piskeris i stedet for mixer. Metal piskeris findes i forskellige størrelser og stilarter. Vælg en mellemstor visp med et behageligt håndtag. Det kan bruges til at kombinere tørre ingredienser inden bagning, til at røre æg til en frittata eller til at emulgere en vinaigrette.

Silikone spatel

En silikonespatel er afgørende for at skrabe foodprocessoren eller siderne af en blandeskål, hvirvle frosting på en kage og folde æggehvider i en kagedej. Hvis din spatel ikke er silikone og ikke gummi, kan den smelte, når den udsættes for høj varme. Hvis du tilbereder mange hvidløgsagtige retter, kan du have en separat spatel til sød bagning.

Tang

Et billigt sæt metaltang, der kan vare dig hele livet, kan købes for et par dollars. Du vil altid finde nye anvendelsesmuligheder for dig, fra at vende kyllingebryst i gryden til at kontrollere min steg i ovnen. De er også ideelle til servering af middagsfamiliestil.

Dørslag

Vask frugt og dræn pasta, grøntsager og andre kogte fødevarer. Du vil kunne lide et dørslag, der kan balancere på kanten af min vask, men et klassisk fodet dørslag er helt fint. Kig efter metal eller keramik, som er mere robuste end plastik.

Boks rivejern

Denne holdbare makulator vil være praktisk på de mest uventede øjeblikke, uanset om det er at skære courgette til sunde muffins eller hurtigt blødgøre smør. Det kan kræve lidt mere knofedt end en foodprocessor, men dit kasserivejern fylder ikke meget.

Forbered skåle

Dette kan virke indlysende, men det er vigtigt at have en række blandeskåle. Vælg metal eller glas, fordi de er mindre porøse end plastik. De fjerner ikke pletter eller lugte. Store metalblandeskåle er tilgængelige til bagning, skæring af salater og oliering af grøntsager. Mindre skåle, der indeholder 1 til 2 kopper, er ideelle til at være meget organiserede, mens du laver mad.

Gryder

At lave pasta, koge kartofler eller majs og simre store partier supper og bouillon kræver alle en stor gryde. Vælg en størrelse på 5 eller 6 liter. En mindre gryde (1,5 eller 2,5 liter) er nyttig til mindre fødevarer som kogte æg, ris og havregryn.

Konklusion

For at opsummere, selvom man ikke laver mad ofte, er køkkenet et sted, hvor alt sker. Det første skridt i madlavning er at blive fortrolig med de grundlæggende værktøjer, funktioner og apparater, der findes i næsten ethvert køkken.