Den Franske Bulldog er en meget populær hunderace i hele verden. Det specielle udseende kombineret med dens elskværdige personlighed og den opmærksomhed, som den lille hund har fået i de moderne medier, har givet den et kæmpe boost. Og det er så absolut også en dejlig race, men også en race med rigtig mange problemer, og derfor skal du tænke dig godt om, når du køber en Fransk Bulldog.

Den dejligste lille hund

Den Franske Bulldog er en dejlig, aktiv og humørsyg lille hund. Det er generelt en god familiehund, der elsker sine mennesker overalt på jorden og elsker at lege. Den er noget stædig og kan derfor godt give lidt udfordringer, når den skal trænes, men overordnet set, er den langt fra en af de sværeste hunderacer at arbejde med. Du kan læse meget mere om den Franske Bulldog og dens generelle temperament her.

Mange, der har mødt en Fransk Bulldog forelsker sig i deres kærlige væsen, og det er der bestemt ikke noget at sige til. Men, der er nogle vigtige overvejelser, du skal gøre dig, før du anskaffer dig en Fransk Bulldog.

Det problematiske helbred

Noget af det, som rigtig mange kan lide ved den Franske Bulldog er dens karakteristiske udseende. Den kompakte og lidt akavede lille krop og den der nuttede fladtrykte snude. Det er netop nogle af de træk, der har gjort racen så populær, men også de træk der sætter racen rigtig, rigtig højt på listen over mest usunde hunderacer.

Franske Bulldogs lider af utrolig mange genetisk betingede helbredsproblemer. Specielt den fladtrykte snude giver store problemer for hundene, der ofte har svært ved at trække vejret. Den der karakteristiske lyd af en Bulldog, der hiver efter vejret eller snorker højlydt, når den sover? Det er ikke et kært karaktertræk, det er lyden af en hund, der lever hele sit liv i åndenød.

Helbredsproblemerne stopper langt fra der, og som ejer af en Fransk Bulldog skal man indstille sig på risikoen for rigtig mange dyrlægebesøg. Franske Bulldogs har, ifølge forsikringsselskabet Agria, dobbelt så stor risiko for at ende hos dyrlægen som andre racer.

Den fornuftige opdrætter

Trods dens problemer, er der stadig rigtig mange, der opdrætter Franske Bulldogs. Her er det vigtigt at du som kommende ejer tager et ekstra ansvar for den hund, du skal have. Tilfældigt opdræt af hunde er sundhedsmæssigt altid en dårlig idé, men for en allerede usund race, kan det være katastrofalt.

Hvis du vil have en Bulldog, er det vigtigt at du finder en godkendt opdrætter, der først og fremmest går op i hundens sundhed. En god opdrætter behøver ikke nødvendigvis at udstille sine hunde, men det er utrolig vigtigt at de får dem sundhedstjekket og avler på sunde linjer med det formål at fremme en sundere version af racen med mindre fladtrykte snuder og bedre kropsform.

Man har tidligere bebrejdet de professionelle avlere for hundens svindende helbred, men i virkeligheden er det jo kun til dels deres skyld. Det handler i høj grad også om, hvilke hunde der bliver købt. Uanset hvor hårdt opdrætterne arbejder for en sundere race, så hjælper det ingenting, hvis forbrugerne i sidste ende køber hvalpe af uerfarne personer der avler uden ansvar.

Den fornuftige køber

Skal du have en hund, så tænkt dig om. Støt op om den sunde hunderacer, uanset hvilken en du vælger. Køb din hvalp hos en godkendt, certificeret opdrætter, der ved hvad han eller hun laver. Betal om nødvendigt en smule ekstra for at få en sund hund med et godt sind og en rask krop og hjælp racen du er faldet for til en mere lovende fremtid.