Føler du dig rastløs, når du ikke har noget at lave? Det kan være irriterende, men pauser er nødvendige for både din krop og dit sind. Hvis du ikke kan finde ud af at slappe af, er det noget, du må træne. Det lyder måske fjollet, men det er faktisk meget vigtigt.

Den travle hverdag

Det er ingen hemmelighed at vores samfund har travlt. Der er fart på hverdagen, fordi der altid er så meget, som skal gøres. Der er altid endnu en pligt man kan udføre, men det betyder ikke at du skal udføre den pligt. Mennesker har brug for at slappe af engang imellem.

Hvis du altid er i gang, vil du med tiden brænde sammen; du har ikke uendelige mængder af energi. Derfor er det vigtigt at finde ud af, hvordan du bedst kan slappe af og koble af i dagligdagen.

Hyg dig i haven

Haven er et fantastisk sted at slappe af. Den ro, man får i sindet, når man er i naturen, kan ikke genskabes noget andet sted. Her er du omgivet af roser, Amarena kirsebær, frodigt grønt græs og fuglesang; det er det perfekte sted til afslapning.

Her kan du sidde med en god bog, eller du kan pusle med havearbejde, såsom at hive ukrudt op; du skal bare sidde stille imens. Du har brug for ro, og naturen kan være en fantastisk hjælp til at finde det.

Rolig underholdning

Den mest populære måde at slappe af på er nok ved at se fjernsyn. Film, tv-serier, videoer og streamingtjenester i Danmark bliver brugt som aldrig før. Her kan du blive underholdt, samtidig med at du sidder helt stille.

Lad være med at lave noget andet imens; fokuser på det, som du ser. Du skal ikke sidde med avisen eller mobilen på samme tid, for så slapper du ikke ordentligt af. Giv dig selv en pause, og lad vær med at multitaske.

Forsøg dig med håndarbejde

Hvis du er typen, der mærker den rastløshed på den måde, at det kribler i fingrene, så skal du vælge at bruge den energi til noget, der alligevel ikke kræver overvældende mængder af indsats. Forskellige former for håndarbejde er perfekte til det formål. Det kan være aktiviteter såsom broderi, hækling eller strikning; aktiviteter, der er gentagende og simple, men som stadig kræver en vis grad af fokus for at det kan gøres rigtigt.

Undgå rastløshed

Rastløshed er et super irriterende fænomen, og i langt de fleste situationer er det frembragt af, at kroppen er vant til et tempo, der er for højt. Hjælp dig selv med at sænke hastigheden; slap af i naturen, fokuser på én ting af gangen, og afprøv aktiviteter, som er simple, men som stadig kræver din opmærksomhed.