Er du kommet op i årene, men ønsker stadig at holde dig i god form? Eller er du i gang med geneoptræning i forbindelse med en skade? Hvis ja, så bør du læse med i dette indlæg. Indlægget handler om pedaltrænere, herunder hvad det er, samt hvorfor de er blevet så populærere. Når man skal vælge en pedaltræner kan det være svært at udpege hvilke der er gode. For at gøre købsprocessen lettere for dig har Fitnessboom udvalgt 5 af de bedste pedaltrænere på markedet fra danske forhandlere. Find din pedaltræner her.

Hvad er en pedaltræner?

En pedaltræner en en motionscykel, hvor styret er fjernet, og tilbage står du med pedalerne. Der er altså ikke noget sæde og styr, hvilket er smart, eftersom du kan placere den under sofabordet mens du ser fjernsyn eller lignende. Pedaltrænere er specielt blevet populære blandt kontormedarbejdere, da de har et meget stillesiddende job, og med en pedaltræner har du mulighed for at få rørt sig til trods for dette. 

Modstanden på en pedaltræner kan indstilles alt efter ens niveau, og derfor er det også noget som alle kan bruge. Pedaltrænere fås også med hjælpemotor, og derfor kan alle være med. Dette er specielt egnet til ældre, som har slidte led eller lignende, men blod skal bruge pedaltræneren til at få gang i blodomløbet. 

Du kan også træne arme på en pedaltræner

Det er vigtigt at understrege, at det ikke kun er ben der kan bruges på en pedaltræner. Det er også muligt at træne armene med en pedaltræner. Måden hvorpå dette gøres er eksempelvis ved at placere pedaltræneren på et bord, hvorfor du har mulighed for at “træde” i pedalerne med armene. På den måde har man mulighed for at variere træningen, hvorfor en pedaltræner er det perfekte træningsudstyr til ældre, men også folk som er i gang med genoptræning efter skade.