Ønsker du at begynde at spille padel tennis? Uanset om du er nybegynder eller en erfaren spiller, vil denne guide hjælpe dig med at komme nemt i gang med sporten. I dette indlæg vil vi dække det grundlæggende i padeltennis, herunder spillets regler, hvor du kan spille, og hvilket udstyr du har brug for. Vi vil også diskutere nogle tips til begyndere om, hvordan du kan forbedre dit spil. Så uanset om du er klar til at begynde at spille padeltennis i dag eller bare vil lære mere om sporten, så bliver du godt rustet til det i denne artikel.

I padel tennis slår to hold af to spillere hver en perforeret bold frem og tilbage over et net, ligesom i tennis. Spillet spilles på en mindre bane end tennis, og væggene eller hegnet omkring banen bruges som en del af spillet. Padeltennis er populært i Europa, Sydamerika og Asien.

Grundlæggende regler

De grundlæggende regler for padeltennis er enkle, men der findes flere variationer. Dette er en af dem: hvert hold starter med to point og skal vinde fire point for at vinde spillet; point kan vindes ved at begge hold vinder rallyet (slår bolden forbi modstanderne), eller hvis modstanderne begår en fejl (f.eks. slår bolden uden for banen). Det første hold, der når fire point, vinder spillet.

Hvis du lige er begyndt, er det bedst at spille med disse grundlæggende regler. Når du først har lært dem, kan du begynde at eksperimentere med andre variationer.

Hvor skal du spille?

Du kan spille padeltennis hvor som helst, hvor der er en bane – i en park, i en sportsklub eller endda i din baghave. Hvis du ikke har adgang til en bane, kan du altid sætte et net op og markere banens grænser med kegler eller andre genstande.

Udstyr

Alt, hvad du behøver for at spille padeltennis, er en ketcher og en bold. Du kan bruge alle slags ketchere, men det er bedst at bruge en, der er designet specielt til padeltennis. Bolden skal ligne en tennisbold, men være lidt blødere. Du kan købe alt det udstyr, du har brug for, i en sportsforretning eller online.

Tips til begyndere: Hvis du lige er begyndt, får du her nogle tips, der kan hjælpe dig med at forbedre dit spil:

  • Start med at øve dine sving uden bold. Det vil hjælpe dig med at vænne dig til racketet og forbedre din teknik.
  • Når du er fortrolig med at svinge raketten, kan du begynde at slå bolde mod en væg eller et andet underlag. Igen vil dette hjælpe dig med at vænne dig til raketten og forbedre din teknik.
  • Øv dig med en partner, før du spiller et spil. Dette vil hjælpe dig med at lære at samle op og score point.