Hvis du elsker naturen og virkelig vil lede efter aktiviteter udendørs, kan du måske overveje ravjagt, som mange andre er startet.

I lang tid har jagt med en metaldetektor været et meget interessant erhverv. Dette er en perfekt udendørs aktivitet, uanset hvor stor eller lille den kan lade tiden gå. Nu kommer rejsen virkelig til dem, der ønsker at finde flere ting i naturen og som havvand. Ravjagen er begyndt.

De, der aldrig har fundet rav, kan have svært ved at se rav med det blotte øje og kan blive bidt af nogle sten for at kontrollere, om der også findes rav. Uanset hvilken måde du vælger at finde rav, er det som at bruge en metaldetektor. Det viser sig, at det er spændende for både voksne og børn.

Rav er noget, vi mennesker har samlet i mange år. Rav kommer fra store skovområder. 55 millioner. For et par år siden blev rav fundet i det meste af Nordeuropa. Rav er en slags guld fra skoven. Harpiksen dryppede fra træet. Denne harpiks har været efterladt i lang tid og hærdet på skovbunden. Derefter transporterede floder og is petrokemisk harpiks til de fleste dele af verden.

En stor mængde rav blev fundet på Jyllands vestkyst. Da træernes grene blev fældet, begyndte harpiksen at komme ud. Brug for 20-30 millioner. Lad harpiksen hærde. Derfor kan folk ofte finde små insekter i rav. Harpiksen løb ned fra træet, så nogle små insekter blev fanget på vejen. Det anslås, at der er omkring 500.000 kg rav i Østersøen.

Ravlygter til en sjovere ravjagt
Er man meget interesseret i ravjagt, kan man underlette søgearbejdet ved hjælp af ravlygter. På den måde kan man desuden sikre sig, at man ikke kommer til at forveksle orange sten med rav. En ravlygte er en slags lommelygte. Men den sender UV-lys ud i stedet for almindeligt elektrisk lys. Når UV-lyset rammer et stykke rav, vil det derfor lyse op.