Det er ingen hemmelighed, at børn elsker at hjælpe til i køkkenet. De kan også være små kokke! Denne artikel indeholder syv opskrifter, som du kan lave sammen med dine børn, og de vil have det sjovt med at lave dem for dig. Nogle af retterne vil du også finde på denne her side.

Pandekager – En simpel opskrift med meget få ingredienser. Børnene kan måle den tørre blanding op og lægge den i en skål og derefter følge dine anvisninger om, hvordan de skal tilberede dem. Du kan også vælge ikke at bruge pandekagedej på glas, hvis du foretrækker at lave pandekager fra bunden. Dette er et godt tidspunkt til at introducere målinger, da de skal bruge målebæger.

Bananmuffins – Børnene kan bruge en røremaskine eller en ske og en skål til denne opskrift, afhængigt af deres alder. Du kan endda lade dit barn i førskolealderen prøve at røre den tørre blanding sammen med en voksen, inden du tilsætter de våde ingredienser. De skal dog måske have hjælp til at skrælle bananer!

Lasagne – Lasagne er et hit for mange børn. Du kan få dine børn til at måle og hakke ingredienserne. Du kan køre den helt børnevenlige lasagne, men tilføje en lækker salat ved siden af, med flutes til.

Frikadeller med pasta – Børnene kan hjælpe med at ælte kødbolleblandingen og måle ingredienserne op. Sørg for at rulle hver enkelt kugle med omhu, så de ikke falder fra hinanden i saucen, når du koger dem!

Macaroni og ost – Macaroni og ost er en favorit herhjemme. Det er nemt at lave, og børnene elsker det på grund af dets osteagtige godhed. De kan afmåle ingredienserne ved hjælp af målebæger og røre det sammen.

Spaghetti med kødsovs – Spaghetti med kødsovs er en anden nem opskrift, som børnene elsker. Du kan lade dit barn i førskolealderen prøve at rulle hakket oksekød til kugler, eller bare hakke det i en gryde. I kødsovsen kan man tilføje en masse sunde grøntsager, som man kan skjule, så børnene ikke opdager det. Husk osten, som skal drysses oven på. Mozzarella til ungerne, og en lækker parmesan til de voksne!

Pitabrød med fyld – En god måde at få sine børn til at spise på. Det at de kan hjælpe med at skære grøntsager ud, som man kan putte i pitabrødene. Det kan være tomater, gulerødder, majs, løg, og hvad i nu foretrækker. Det, at børnene selv kan bestemme hvad de vil have i sin mad, gør dem også nysgerrige på at smage på nye smage.