Archives: oktober 28, 2021

Vigtige køkkenredskaber, som enhver komfur skal have

Madlavning er en fornøjelse, et kald og et behov (hvis du spiser på denne måde). For at perfektionere kunsten at lave mad skal du først erhverve et par nødvendige instrumenter. Hav altid de værktøjer, du har brug for, ved hånden, så du kan tilberede hurtige, lækre måltider, når lysten rammer – og aldrig blive fanget uden en spatel. Fortsæt med at læse for at finde ud af de bedste køkkenværktøjer.

Nedsænkning Blender

Når du først har brugt en stavblender, vil du aldrig bruge en stående blender igen. stavblender test afslørede, at det er ret simpelt at blande supper, smoothies og pestos med et tryk på en knap. Det er betydeligt lettere at bruge end en standardblender, og det tager også meget mindre plads.

Piskeris

En røremaskine test viste, at den kan bruges som piskeris i stedet for mixer. Metal piskeris findes i forskellige størrelser og stilarter. Vælg en mellemstor visp med et behageligt håndtag. Det kan bruges til at kombinere tørre ingredienser inden bagning, til at røre æg til en frittata eller til at emulgere en vinaigrette.

Silikone spatel

En silikonespatel er afgørende for at skrabe foodprocessoren eller siderne af en blandeskål, hvirvle frosting på en kage og folde æggehvider i en kagedej. Hvis din spatel ikke er silikone og ikke gummi, kan den smelte, når den udsættes for høj varme. Hvis du tilbereder mange hvidløgsagtige retter, kan du have en separat spatel til sød bagning.

Tang

Et billigt sæt metaltang, der kan vare dig hele livet, kan købes for et par dollars. Du vil altid finde nye anvendelsesmuligheder for dig, fra at vende kyllingebryst i gryden til at kontrollere min steg i ovnen. De er også ideelle til servering af middagsfamiliestil.

Dørslag

Vask frugt og dræn pasta, grøntsager og andre kogte fødevarer. Du vil kunne lide et dørslag, der kan balancere på kanten af min vask, men et klassisk fodet dørslag er helt fint. Kig efter metal eller keramik, som er mere robuste end plastik.

Boks rivejern

Denne holdbare makulator vil være praktisk på de mest uventede øjeblikke, uanset om det er at skære courgette til sunde muffins eller hurtigt blødgøre smør. Det kan kræve lidt mere knofedt end en foodprocessor, men dit kasserivejern fylder ikke meget.

Forbered skåle

Dette kan virke indlysende, men det er vigtigt at have en række blandeskåle. Vælg metal eller glas, fordi de er mindre porøse end plastik. De fjerner ikke pletter eller lugte. Store metalblandeskåle er tilgængelige til bagning, skæring af salater og oliering af grøntsager. Mindre skåle, der indeholder 1 til 2 kopper, er ideelle til at være meget organiserede, mens du laver mad.

Gryder

At lave pasta, koge kartofler eller majs og simre store partier supper og bouillon kræver alle en stor gryde. Vælg en størrelse på 5 eller 6 liter. En mindre gryde (1,5 eller 2,5 liter) er nyttig til mindre fødevarer som kogte æg, ris og havregryn.

Konklusion

For at opsummere, selvom man ikke laver mad ofte, er køkkenet et sted, hvor alt sker. Det første skridt i madlavning er at blive fortrolig med de grundlæggende værktøjer, funktioner og apparater, der findes i næsten ethvert køkken.


Giv aldrig slip på sport

Der er mange børn, der kommer i gang med at dyrke sport i en tidlig alder. Det er en rigtig god ting for dem, da det er en god kilde til masser af motion, hvilket alle børn har godt af. Derudover er det et godt sted at skabe venskaber, og så er det ikke mindst sjovt at dyrke sport for rigtig mange børn.

Men desværre er der også mange af dem, der begynder til sport som børn, der ender med at vælge det helt fra på et tidspunkt. Det kan være, at der kommer andre ting ind i livet, der har en større interesse, og så kommer de aldrig i gang med at dyrke sport igen.

Er du en af dem, der tidligere har gået til sport, men som ikke gør det nu, er det måske værd at overveje at komme i gang med det igen.

Se termobukser børn her.

Den sjove vej til motion

Hvis du dyrker sport, er det godt at blive ved med det, så længe du kan. For sport er nemlig en sjov og nem vej til at få dyrket noget motion, og mange af de mennesker, der ikke dyrker sport, har det ofte også med slet ikke at dyrke noget andet motion i løbet af deres hverdag.

Hvis du ikke havde det sjovt til den sport, du gik til tidligere i livet, er det måske en idé at prøve en anden sport. Der er ingen, der siger, at du ikke kan skifte til en anden sportsgren, hvor du kan få det meget sjovere.

Sport skal jo først og fremmest være leg. Og når vi leger, glemmer vi som regel, at det også er for at røre os. Der er mange, der går døde i fitness og styrketræning, fordi de ikke har det sjove element med ind i det.

Men ved sport er det nemt at få pulsen op, samtidig med at du har det sjovt. Så hvis du gerne vil gøre din krop og din hjerne en tjeneste, bør du blive ved med at dyrke sport hele vejen gennem dit liv, så længe du orker det.

Find køredragt baby her.


Sådan giver du massage: forberedelse og guide

At give massage er en færdighed, som alle kan lære. Det er en fantastisk måde at slappe af og forynge sig selv på, eller at vise nogen, at man holder af dem. Denne guide vil lære dig at give massage, lige fra det grundlæggende om anatomi og fysiologi til de forskellige teknikker, du kan bruge.

Det første, du skal vide, når du giver massage, er det grundlæggende om anatomi og fysiologi. Dette vil hjælpe dig med at forstå, hvordan kroppen fungerer, og hvordan massage kan påvirke den. Du lærer om de forskellige typer af væv i kroppen, og hvordan de reagerer på berøring. Du lærer også om nervesystemet, og hvordan det påvirker kroppen under massage.

Når du har en god forståelse af det grundlæggende, kan du begynde at lære om de forskellige teknikker, der anvendes i massage. Der findes mange forskellige former for massage, og hver type har sine egne fordele. Du kan lære om svensk massage, dybvævsmassage og triggerpunktmassage. Hver af disse teknikker har forskellige virkninger på kroppen, så det er vigtigt at lære om dem, før du beslutter dig for, hvilken du skal bruge.

Når du er klar til at begynde at give massage, er der et par ting, du skal gøre for at forberede dig bedst muligt. For det første skal du sørge for at have alle de nødvendige forsyninger, herunder et massagebord, massageolier og lotioner. Du bliver også nødt til at sikre, at du har et behageligt sted at arbejde. Når du har sat alt op, skal du tage et par dybe indåndinger og slappe af.

Ønsker du mere information om massage udstyr? Se guides inde på massageihjemmet.dk.

Nu hvor du kender de grundlæggende principper for at give massage, er det tid til at omsætte dem til praksis. Her er en trin-for-trin-guide til at give en massage:

  1. Start med at massere personens tilbage. Brug hænderne til at ælte musklerne i en cirkulær bevægelse.
  2. Gå videre til personens nakke og skuldre. Brug fingrene til at lægge pres på eventuelle knuder eller spændte områder.
  3. Når du har behandlet nakke og skuldre, skal du bevæge dig nedad på personens krop. Massér arme, ben, fødder og hænder .
  4. Afslut med at massere personens ryg igen.
  5. Spørg personen, om han/hun har nydt massagen, og om han/hun har nogen feedback.

At give massage er en god måde at vise, at du holder af en person. Det kan også bruges som en form for afslapning eller stressaflastning. Med lidt øvelse kan alle lære, hvordan man giver massage som en professionel massør.


Spiller du også padel?

Det vælter frem med padelbaner overalt i Danmark i disse år. Du har måske endda set en bane hist og her? Det er sådan en bane, der ligner en tennisbane med bander omkring. Og det er nok også derfor mange siger at padel er en blanding af squash og netop tennis.

Rigtig mange spiller efterhånden padel, eller også synes de som minimum at det er et sjovt spil.

Og hvorfor så det?

Man spiller det typisk som double, så man har en makker og læg så dertil at indlæringskurven er ekstremt flad. Der går nemlig ikke længe fra I har spillet den første bold til I og modstanderne kan holde bolden i gang, og så kommer de sjove, spændende og udfordrende dueller helt af sig selv derefter.

Til rigtig mange baner kan der lånes eller lejes padel bat og padelbolde fås i pakker af 3 styk til en lille 50’er, så rent udstyrsmæssigt kræver det ikke det store, før I rigtig kan komme i gang med at spille.

Men når du har spillet padel nogle gange, vil du formentlig gerne have dit eget bat, måske en taske til dit grej som for eksempel bolde og så et par gode sko.

Og det er nemt at finde på nettet.

Du kan prøve at besøge Padelavisen som er en hjemmeside om padel, padeludstyr, bolde, padel sko, tasker og samtidig indeholder en oversigt over padel baner i Danmark.

Padelavisen laver også test af padelbat med mere, så der er alverdens gode grunde til at besøge hjemmesiden. Du har i hvert fald muligheden for at blive klogere på padel og samtidig finde et godt tilbud på padelbat og -bolde.

Og det er jo ikke det aller værste.

Besøg padelavisen lige her og dyrk din sport med bare lidt mere glæde allerede fra i dag.


1 ud af 68 børn har autismespektrumforstyrrelser.

Autismespektrumforstyrrelser (ASD) er en række neuroudviklingsforstyrrelser, der påvirker kommunikation og social interaktion. Mennesker med ASD kan have problemer med verbal og nonverbal kommunikation, social interaktion og gentagen adfærd. Selvom autismespektrumforstyrrelser kan være invaliderende, lever mange mennesker med ASD tilfredsstillende liv.
Der er ingen ensartet tilgang til behandling af ASD, men terapier, der kan hjælpe med at omfatte adfærdsmæssige interventioner, uddannelsesprogrammer og medicin. Nogle mennesker med ASD finder også lindring fra komplementære terapier, såsom kostændringer, kosttilskud og aromaterapi.
Mange mennesker med ASD udmærker sig på områder, der interesserer dem, såsom musik, matematik eller kunst. Nogle fortsætter med at blive videnskabsmænd, læger eller ingeniører. Andre har job i service- og gæstfrihedsbranchen, såsom at arbejde på restauranter eller hoteller. Ny indsigt i ASD fører til bedre behandlinger og interventioner. Hvis du har ASD, så sigt efter en sund livsstil og drag fordel af disse muligheder. Til sidst, dassA.

Kort: Et værktøj, der kan hjælpe dig med at finde vej

Kort er et utroligt nyttigt værktøj til navigation. De kan hjælpe dig med at finde rundt i et ukendt område eller planlægge en rute til en destination. Kort kan også være sjove at se på, idet de giver et øjebliksbillede af et sted på et bestemt tidspunkt. Kortene i denne samling viser Londons skiftende ansigt gennem de sidste 100 år. Samlingen inkluderer et kort, der viser alle bomber, der blev kastet over London under Anden Verdenskrig, og et andet, der viser hovedstadens undergrundsstationer. Du vil også finde et kort udlånt fra TFL, der viser, hvor hver cykeludlejning dockingstation er placeret, og en kopi af Londons historiske pubber. London Road Book: Denne bog indeholder fotografier af 1.500 gader i London og er nyttig for alle, der er interesseret i at finde ud af mere om byens historie og arkitektur. Denne bog indeholder fotografier og beskrivelser af alle bilerne.

ADHD og autisme er to forskellige tilstande, der kan påvirke en persons evne til at fungere.

Der er stor forskel på ADHD og autisme. ADHD er en psykisk lidelse, der er karakteriseret ved problemer med fokus, hyperaktivitet og impulsivitet. Autisme er på den anden side en udviklingsforstyrrelse, der påvirker kommunikation og sociale færdigheder. Mens mennesker med ADHD kan opleve problemer med disse færdigheder, er problemet ikke så alvorligt og omfattende. I nogle tilfælde bliver voksne fejldiagnosticeret med ADHD, når de faktisk er autister. Symptomerne på autisme kan ligne dem ved ADHD. Autisme har dog en række yderligere symptomer, som ikke optræder hos voksne. Disse omfatter vanskeligheder med at bruge sprog og vanskeligheder med at kommunikere følelser. Hos voksne opdages autisme normalt af en psykiater, som udfører en ansigt-til-ansigt-evaluering.

Link til artiklen

AFS


Vil du i form? Find en sport du kan begynde til

Har du lyst til at komme i bedre form, men har du ikke lyst til at løbetræne alene eller at tage ned i dit lokale fitnesscenter, er det måske en oplagt mulighed for dig at starte til en sport. Så bliver det tit sjovere at komme i gang med at dyrke motion, og jo sjovere det er for dig, desto større mulighed er der også for at få succes.

Køb lamelgardiner her til din smukke bolig.

Sjovere at dyrke motion via en sport

Der er ingen tvivl om, at det for mange mennesker er meget sjovere at dyrke motion via en sport. Når du finder en sport, der tiltaler dig, bliver det hurtigt mere leg, end det bliver motion, og så tænker du slet ikke på, at du er i gang med at dyrke motion, når du træner. Så tænker du bare på at have det sjovt. Så har du svært ved at holde træningen ved lige i et almindeligt træningscenter, er det måske bare med at finde en ny sport, som du kan give et skud.

Mange sportsgrene du kan kaste dig over

Hvis du ikke er sikker på, hvilken sportsgren du skal kaste dig over, er der jo heldigvis mange forskellige at vælge imellem. Der er ingen, der siger, at du absolut skal starte til en af de mere populære sportsgrene som fx badminton eller fodbold. Det kan jo være, at dart, ishockey, tennis, bowling eller noget helt andet er mere dig. Du kan også prøve et par forskellige sportsgrene af, hvis du er i tvivl om, hvilken sport det skal være. Mange sportsklubber lader dig tit være med en gang eller to helt gratis, hvor du kan prøve det af for at se, om det er noget for dig.

Start til en sport med en eller flere venner

Hvis du gerne vil føle dig mere tryg til en ny sport, kan det jo være en god idé at prøve at spørge en eller flere af dine venner, om de vil være med til at dyrke sporten sammen med dig. Det kan være nemmere for dig at kaste dig ud i en ny sport, hvis du har et par gode venner at starte sammen med. Så er du ikke helt på bar bund, og du skal ikke starte helt alene.

Find farvede plissegardiner til din bolig lige her.


4 sportsgrene du kan spille med dine venner

Savner du at spille noget mere sport med dine venner, kan du her finde inspiration til, hvad du kan komme i gang med at dyrke af sport, hvor det er oplagt at hive dine venner med.

Her finder du alt i ure.

Padel tennis

Du kan jo blandt andet kaste dig ud i at spille padel tennis sammen med vennerne. Her skal I være fire på banen, hvor der spilles to mod to. Der er efterhånden kommet padel tennis centre overalt i Danmark, så der er sikkert også en bane i nærheden af, hvor du bor, som I kan kaste jer over.

Her booker du dig gerne ind for hver time, men det er ofte til priser, der er til at have med at gøre. Vær lige opmærksom på om ketcher og bolde er med i prisen, eller om du selv skal ud at finde det.

Find Jaguar dameure her.

Panna fodbold

Skal det være lidt mere street, og er I alle glade for at spille fodbold, kan det også være, at I skal kaste jer over panna fodbold. Det foregår på en meget mindre bane, end almindeligt fodbold spilles på.

Måske er der endda en panna bane i jeres by, som I kan bruge, så du ikke selv skal tænke på at anskaffe dig en bane. Panna fodbold foregår på en lille bane, enten en mod en eller to mod to. Derfor er det også en oplagt sport at spille med vennerne, da du nok ikke kan samle nok kammerater til 11 mod 11 på en almindelig fodboldbane.

Basketball

Hvis det heller ikke lige er sagen for jer, kan I jo også finde en basketball bane i nærheden af, hvor I bo og vælge at bruge den. Det kræver ikke anden investering end bare en basketball, og så er I ellers i gang.

Her er det jo nemt at spille enten to hold mod hinanden, eller I kan spille til et mål som 1v1 eller 2v2. Basket er også en sport, som alle kan være med til, og det er nemt og hurtigt at komme i gang.

Skateboarding

Sidst, men ikke mindst, kan det også være, at I skal prøve skateboarding. Det er ikke som sådan en sport, I kan “spille” sammen, men det betyder ikke, at det ikke kan være fedt at stå på skateboard sammen med sine venner.

Hvis du aldrig har prøvet at stå på skateboard før, er det bare med at kaste dig ud i det. Du kommer nok til at falde et par gange, men så er det jo godt, at du kan beskytte dig med knæbeskytter, albuebeskytter, hjelm og hvad der nu ellers findes, så du ikke slår dig nær så meget.


Et bedre sexliv giver dig et bedre og sundere liv

Intet er mere frustrerende end når sexlivet ikke virkelig fungerer mere. 

Er dit sexliv gået i stå, så er der forskellige ting du kan gøre. Det er sjældent noget der sker når man er alene, da man så i realiteten ikke har et sexliv andet en masturbation. Det er noget helt andet når man er i forhold. Her kan hverdagen have slået jeres vibe helt ud af tur. Det kan betyde at man er kommet i en kedelig rytme med sex hver onsdag. Det kan også være sexlivet er gået helt i stå. Sidder hun mere på sofaen og strikker sokker mens han står og pudser dæk i garagen, så er det gået helt skævt. 

For at komme på rette spor igen, så kan man gribe til forskellige midler. Det ene kan være bare at bruge mere tid sammen. Den hjælper dog ikke det store hvis gnisten er forsvundet. Så skal der nok lidt mere drastiske midler til. 

En af tingene man kan gøre noget ved er det ydre. Han kan huske at tage det lækre outfit noget mere på såvel som hende. Hvis hun er vild med at se ham i skjorte, så er det nok den han skal trække frem noget mere. Hun kan gribe til noget frækt lingeri. Det kan være meget forskelligt, alt efter hvad han tænder på. Nogle elsker blonder, andre fetish beklædning med lak og læder. 

Husk at holde sexlivet spændende

Noget af det man skal huske, er at holde sexlivet lækkert og sjovt. Det betyder at man ikke altid skal gøre det samme. Dyrk sex på en øde strand, måske et offentlig toilet, tilføj noget frækt og lækkert sexlegetøj. Uanset hvad man vælger, om det er det ene eller det hele, så gælder det om at eksperimentere. Det vigtigt at sex bliver ved med at være spændende og frækt. Lillemors aften slukker ret hårdt for den slags. 


Kvalitets golfparaplyer holder til det danske vejr i mange år

Doug Wade er en tidligere kendt golfspiller fra Ohio delstatsuniversitetet, hvorfra han tog sin afsluttende kandidatgrad i 2002. At spille golf i regnvejr er ikke lige det, en golfudøver har mest lyst til. Doug Wade har følgende kommentarer til det at spille golf i regnvejr. De mest krævende turneringer han deltog i, oplevede han som meget vanskelige på grund af vejrforholdene i form af regn. Golf er en udendørs sport, og det at spille mod vejret er en del af spillet, som forhindringer og træer langs med banen er det.

Køb golfparaply med ekstra store dobbelt skærme på 132 cm

For det første er det vigtigt, at være forberedt. Man være klar til at kunne modstå regnen med regn-handsker, ekstra håndklæder og selvfølgeligt en luksus golf paraply i tasken? Man kan kun overraskes over, hvor mange mennesker, der ikke husker dette. Det gælder i nogle tilfælde spillerne, men i lige så høj grad spillets publikum. Den, der ikke er forberedt godt nok, må imødese en konstant bekymring for våde handsker og vand, der drypper ned ad ryggen. Det er vigtigt at kende til forholdene, der kan ændre sig – og det er vigtigt være forberedt på det! Ellers påfører man sig selv et ekstra og unødvendigt handicap.

For det andet skal man ikke miste kontrollen over sig selv. Når det er tid til at fokusere på slagene, er en solid kontakt med bold og bane under dårlige vejrforhold vigtigere end nogensinde. Man skal ikke blive mismodig, når man rammes af fejl i form af ’overswinging’. En almindelig fejl er følelsen af, at man nu er nødt til at svinge golfkøllen længere og hårdere. Det er det sidste man skal gøre! Chancen for at golfkøllen glider i hænderne, eller for at fødderne glider under svinget med golfkøllen forøges. Et kortere og mere fast sving med vil hjælpe spilleren.

Vælg en ekstra god golfparaply i 5 forskellige farver.

Endelig for det tredje skal man tilpasse sig golfbanen. Når det regner, ændres det hele og det lige foran spilleren. Selv verdens bedste golfspillere har i regnvejr store problemer med at få deres ’chips’ og ‘putts’ til hullet, fordi en langsom og våd bane ændrer på de betingelser, spillet skal gennemføres under. Man skal være opmærksom på, hvad regn, kulde og blæst kan gøre for ens slag. Våde forhold betyder mindre ’spin’ på slagene, og det leder til langsommere ’greens’ og blødere baner. Man skal justere sit spil og valg af golfkølle i overensstemmelse hermed.

Hvad golfparaplyen angår skal den kunne give ly mod regnen, for hvis man står stille i lang tid, uden denne paraply, bliver man hurtigt både gennemblødt og afkølet. Og så kan man let blive et offer for forkølelse og lungebetændelse. Paraplyens omkreds er enormt vigtig. Paraplyens skærm skal være stor, og den bør kunne afskærme både ejeren og hans golfudstyr! Og så skal den kunne klare vind og vejr. Store vindbelastninger må ikke ødelægge den.

Vælg måske en mindre paraply vælg en luksus paraply i stedet for den store.

En golfparaply har selvfølgeligt en tolagsskærm, og mekanisk åbning og lukning garanterer en fleksibel reaktion mod regn og vindstød. Materialerne, der bruges til paraplyens afstivere og selve skaftet, må gerne være et let materiale, som for eksempel glasfiber. Den bør have et håndtag, der ligger naturligt i hånden. Det er ikke videre rart at paraplyen pludseligt ved et vindstød stikker samtlige ribber i vejret. Diameteren bør være på mellem 150 og 180 cm. Paraplybutik markedsfører også luksus paraply der er et resultat af den opdaterede produktudvikling. Kvalitet er et ’must’ for os. For vi ønsker ikke at sælge varer med indbygget slitage. Den slags kan kun belaste ressourceforbruget. Når billige eller gratis reklameparaplyer smides ud den ene gang efter den anden og meget oftere på genbrugspladsen, driver vi rovdrift på de knappe ressourcer.


7 sjove opskrifter, du kan lave med dine børn

Det er ingen hemmelighed, at børn elsker at hjælpe til i køkkenet. De kan også være små kokke! Denne artikel indeholder syv opskrifter, som du kan lave sammen med dine børn, og de vil have det sjovt med at lave dem for dig. Nogle af retterne vil du også finde på denne her side.

Pandekager – En simpel opskrift med meget få ingredienser. Børnene kan måle den tørre blanding op og lægge den i en skål og derefter følge dine anvisninger om, hvordan de skal tilberede dem. Du kan også vælge ikke at bruge pandekagedej på glas, hvis du foretrækker at lave pandekager fra bunden. Dette er et godt tidspunkt til at introducere målinger, da de skal bruge målebæger.

Bananmuffins – Børnene kan bruge en røremaskine eller en ske og en skål til denne opskrift, afhængigt af deres alder. Du kan endda lade dit barn i førskolealderen prøve at røre den tørre blanding sammen med en voksen, inden du tilsætter de våde ingredienser. De skal dog måske have hjælp til at skrælle bananer!

Lasagne – Lasagne er et hit for mange børn. Du kan få dine børn til at måle og hakke ingredienserne. Du kan køre den helt børnevenlige lasagne, men tilføje en lækker salat ved siden af, med flutes til.

Frikadeller med pasta – Børnene kan hjælpe med at ælte kødbolleblandingen og måle ingredienserne op. Sørg for at rulle hver enkelt kugle med omhu, så de ikke falder fra hinanden i saucen, når du koger dem!

Macaroni og ost – Macaroni og ost er en favorit herhjemme. Det er nemt at lave, og børnene elsker det på grund af dets osteagtige godhed. De kan afmåle ingredienserne ved hjælp af målebæger og røre det sammen.

Spaghetti med kødsovs – Spaghetti med kødsovs er en anden nem opskrift, som børnene elsker. Du kan lade dit barn i førskolealderen prøve at rulle hakket oksekød til kugler, eller bare hakke det i en gryde. I kødsovsen kan man tilføje en masse sunde grøntsager, som man kan skjule, så børnene ikke opdager det. Husk osten, som skal drysses oven på. Mozzarella til ungerne, og en lækker parmesan til de voksne!

Pitabrød med fyld – En god måde at få sine børn til at spise på. Det at de kan hjælpe med at skære grøntsager ud, som man kan putte i pitabrødene. Det kan være tomater, gulerødder, majs, løg, og hvad i nu foretrækker. Det, at børnene selv kan bestemme hvad de vil have i sin mad, gør dem også nysgerrige på at smage på nye smage.